Skip to content

Bouwen met respect voor de natuur

Facebook
Twitter
LinkedIn

Op ons project Kernhem Noord-West in Ede helpen we de natuur een handje. De oeverzwaluw krijgt een veilig onderkomen door het plaatsen van een oeverzwaluwwand. Hierdoor kan tijdens de bouwwerkzaamheden deze beschermde vogel nestelen en blijft de populatie in de Gemeente Ede behouden.

In het gebied, worden jaarlijks tientallen oeverzwaluwen geboren. Met de werkzaamheden zou het leefgebied van deze vogel gedeeltelijk wegvallen. Door het plaatsen van een speciale nestvoorziening krijgt de oeverzwaluw een veilig onderkomen. Daarnaast wordt hiermee voorkomen dat werkzaamheden stilgelegd moeten worden doordat oeverzwaluwen zich gaan nestelen op de bouwplaats. Inmiddels hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in de wand, die op een veilige afstand van de werkzaamheden geplaatst is.

Alleen het plaatsen van de wand is niet voldoende om de oeverzwaluw een veilige leefruimte te geven. Om de plek toegankelijk te houden is er onderhoud en monitoring nodig. De Gemeente Ede en IVN Ede zorgen samen met een groep vrijwilligers ervoor dat de nestholen jaarlijks worden uitgraven en weer worden voorzien van vers zand. Mooie samenwerking tussen natuurliefhebbers en bouwers.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met

Harry van Dusschoten – Bedrijfsleider

Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar info@smink-infra.nl