Geschiedenis


Wim Smink legde in 1955 de fundamenten voor de huidige organisatie. Begonnen als handels- en aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw, werd eind jaren zeventig de exploitatie gestart van een afvalberging aan de Lindeboomseweg in Amersfoort.

In de daaropvolgende periode werden de werkzaamheden fors uitgebreid en werden enkele collega-bedrijven overgenomen door Smink. De leiding werd overgedragen aan de twee zoons van Wim: Henny en Jos Smink.

Medio 2006 werd Smink verkocht aan Shanks Nederland. Jos en Henny gingen beide een eigen kant op. Jos begint een machinehandel genaamd: Smink Machines. Henny ging verder in de zandhandel met zijn bedrijf Zandink Zandhandel. Al snel werden er enkele infrawerken aangenomen, en werd de focus uitgebreid naar andere infrawerken. Op dat moment werkten er 20 medewerker bij Zandink Zandhandel.

Medio 2015 gaat een plaatselijk afvalverwerkingsbedrijf genaamd Hartog failliet. Henny, Jos en andere familieleden durven met hun kennis van afvalverwerking het aan om Hartog over te nemen. Ze maken een doorstart onder de naam “Hartog Containers”.

Medio 2016 besluit Shanks Nederland om de focus volledig op afvalverwerking te leggen. Door deze beslissing werd de toekomst van Smink handels- en aannemingsbedrijf (de infrawerken), en de werknemers onzeker. Henny Smink zag met zijn bedrijf Zandink Zandhandel nog wel toekomst in dit bedrijf en besluit dit over te nemen. Op dit moment zijn er nog zo’n 50 medewerkers in dienst. Vele van deze werknemers heeft Henny “in zijn tijd” voor 2006 nog aangenomen.

Het bedrijf wordt gevestigd in Nijkerk (bestaande hoofdlocatie van Zandink Zandhandel), en omgedoopt naar Smink Infra b.v. Omdat in eerste instantie Zandink en Smink Infra dezelfde werkzaamheden verrichten wordt besloten de focus opnieuw te bepalen.

Zandink Zandhandel gaat zich volledig focussen op de handel van (secundaire) grondstoffen en het transport ervan.

Smink Infra gaat zich volledig focussen op alle infra werken.